Gejmeri prave kalendar?

Koliko često dobijate kalendare? Koliko često ti kalendari završe kod bake jer joj je baš strava da na jednom mestu ima sve praznike, postove i crvena slova? Previše, znam. Jadna baka.

Kada me je Ljubica Garić kontaktirala sa pitanjem da li bi mogao da im fotografišem zaposlene za kalendar firme, prvo šta sam uradio jeste nasmejao se u sebi jer je ona iz Novog Sada i preziva se Gari + ć. Znam, humor mi je zabrinjavajuć. Posle ove urnebesne fore odigrane u mojoj glavi uz veliki trud sam se vratio na ovu ozbiljnu temu i shvatio da imam posla sa najlakše rečeno specifičnim ljudima.

U nastavku: kratak tekst koji mi je draga Ljubica poslala. Ako ne govorite geekovski jezik, koristite Google.

Ljubica: Ambicija, talenat i ljubav prema video igrama navela je trojicu prijatelja da pokrenu Mad Head Games 2011. godine - šest godina kasnije, studio iza sebe ima 24 video igre, dve kancelarije, 120 zaposlenih i mnoštvo nagrada. Danas su jedan od najpoznatijih i najcenjenijih kreatora casual igara – ali ne zaustavljaju se na tome. Mad Headovci hrabro istražuju nove žanrove s ciljem da osvoje i mid/core publiku i uskoro izdaju svoje point’n’click, hack’n’slash i shooter igre. www.madheadgames.com je najbolja polazna tačka za upoznavanje.

Ideja za kalendar? Budući da smo iznad svega drugari, želeli smo da se našalimo sa ovim kalendarom. Glasovima svih, odabrano je 12 Mad Headovaca koji svojim ponašanjem uveseljavaju ostale (čak i pre jutarnje kafe!). Fotografijama smo želeli da naglasimo neke od njihovih osobina, i kroz razgovor smo došli do najboljih rešenja. Kalendar je isljučivo za interne svrhe, ludi jesmo, ali ne toliko da ga delimo partnerima. Nekoliko njih je bilo previse stidljivo da podeli fotografije sa svetom.

Atmosfera u studiju je bila potpuno bizarna ali baš zbog toga što subotom popodne moram da rešavam dilemu: "Da li ovako više izgledam kao Bugarski predsednik javnog preduzeća?" i obožavam ovaj posao.

Napomenuću da sam za Mad Head samo obezbedio studijske fotografije a postprodukciju je radio njihov tim dizajnera.

Bojan Stanojevic